Klättring är lekfullt, socialt och en fantastisk träningsform. Den får dig att träna styrka, smidighet och balans samtidigt som hjärnan aktiveras genom problemlösning, riskbedömning och beslutsfattande.

Ännu bättre är att alla kan klättra oavsett ålder, längd eller tidigare tränings erfarenheter man klättar helt på sin egen nivå och utmanar sig själv.
Våra barn har klättrat sen innan de kunde gå, så det går såklart börja tidigt men för att få ut så mycket som möjligt av klättringen hos oss så tycker vi från ca 4år  och uppåt är en bra ålder.
Så även om man aldrig klättrat innan så kan man bara komma till oss och klättra, hos oss finns klättring i alla nivåer från helt nybörjare till elit.

Man kan komma och klättra när man vill och behöver inte boka i förväg eller ha någon utbildning, utan man kommer betalar entré och hyr klätterskor (om man inga egna har) och klättrar bouldering (se info nedan)
för att klättra på våra repväggar krävs att den som säkrar (den som håller i repet) har ett topprepskort. Har ingen i sällskapet ett topprepskort men man ändå vill testa så rekommenderar vi att boka in en prova-på-klättring. Det är som en mini introduktion till klättring där man får lite tips och klättrar både bouldering och rep med någon av våra duktiga tränare i en liten grupp på max 6 personer. Boka prova på här.

Inomhusklättring delas in i 2 olika grenar

Bouldering  är det större delen av utövarna gör inom klättring, här är det lägre väggar ca 4,5 meter med tjockmatta under som man hoppar ner på (eller skyddar vid ett fall).
Vi har en stor anläggning med mängder av klättring och en helt egen hall med klättring anpassad för barn, här är det kul och utmanande klättring bara lite närmare emellan greppen och lite lägre väggar.

Repklättring här klättar man med rep på våra väggar som är upp till 16 meter höga med en partner som kan säkra (För att få säkra krävs ett topprepskort).
För att klara en led (bana) följ en färg ända upp till sista greppet, utan att hänga/få hjälp av repet.

Vill du ta ett topprepskort och kunna komma och klättra när du vill så har vi topprepskurser som startar minst en gång i veckan. En kurs är 2 tillfällen á 2h. Boka kurs här

Cirklar:
Det är enkelt att se banornas eller problemens (som det kallas inom klättringen) nivå genom färgen på greppen. Nivåerna  överlappar varandra så man lättare kan ta nästa steg upp till nästa färg. Nivåerna från lätt till svår är Lila, Rosa, Orange, Gul, Grön, Vit och Svart. Och passar från helt nybörjar upp till Elitnivå.
Alla problem i en färg kallar vi  en Cirkel. Genom att klättra våra cirklar får man en allsidig klätterträning i många olika klätterstilar.

 

Allmänt om klättringen hos oss:
Vi försöker skapa den klätterhall vi själva alltid drömt om.
Vi satsar på klättring med kvalitét och lägger mycket tanke bakom varje rörelse så att alla som klättrar här skall utvecklas på ett bra sätt och utifrån sina egna förutsättningar. Allt runt omkring klättringen är också viktigt för oss,  vi vill locka till gemenskap, välmående,  träning och rörelse för alla. Vi har ett bra gym och fin bastu och ett trevligt café men lättare mat såsom sallader, mackor pizza, fika och glass.

Vi älskar klättring och vi arrangerar allt ifrån Klätterkurser, Barnkalas, Företagsevent & teambuilding, Föreningsklättringar, skolklättringar, Ledbyggarutbildningar, PT-träning,  träningsläger för klubbar och landslag och mycket mer.
Se mer under fliken boka eller kontakta oss så kan vi säkert hitta på något efter dina önskemål

För att kunna klättra
Man behöver klätterskor på fötterna och det finns att hyra när ni kommer, utöver det så rekommenderar vi mjuka sköna kläder/eller träningskläder och medtag hänglås om man vill låsa in i omklädningsskåpen. Undvik att ha ringar, smycken, klockor som är ömtåliga.
Hyr ni skor ha gärna med er strumpor att ha i skorna. Bär strumpor/tofflor/inneskor i hallen när ni inte har klätterskor.
Ta med handduk om man vill basta.
Man kan välja att betala en engånsentré, köpa klippkort, eller halvårs eller årskort- ni hittar alla våra medlemskap under fliken Träningskort.

Det finns lite regler att följa:
Barn upp till 13års ålder behöver ha en medföljande vuxen, som kan vara med och spotta sitt barn.( se till att hen landar på ett bra sätt)
Tjockmattorna är till för när man klättrar eller hjälper någon som klättrar. Inget spring tillåts på dom.
Gå ej barfota i hallen.
13års gräns  gäller i gym avdelningen.
Se mer regler längst ner på sidan under hallregler.

Berätta gärna när ni kommer om ni aldrig klättrat tidigare så förklarar vi och försöker hjälpa er lite extra.