Det är många som är nyfikna på klättring men lite osäkra på hur man går tillväga för att komma och klättra.
Klättring passar nästan alla. Våra barn har klättrat sen innan de kunde gå, så det går såklart börja tidigt men för att få ut så mycket som möjligt av klättringen så tycker vi från ca 4år  och uppåt är en bra ålder.
Även om man aldrig klättrat innan så kan man bara komma till oss och klättra, hos oss finns klättring i alla nivåer från helt nybörjare till elit.

Klättring inomhus delas in i 2 olika grenar

Bouldering och är det större delen av utövarna gör inom klättring, här är det lägre väggar ca 4,5 meter med tjockmatta under som man hoppar ner på (eller skyddar vid ett fall).
Vi har en helt egen hall med klättring för barn, där det är kul klättring men närmare mellan greppen och lite lägre väggar.
Det är enkelt att se banornas eller problemens (som det kallas inom klättringen) nivå genom färgen på greppen. Nivåerna  överlappar varandra så man lättare kan ta nästa steg upp till nästa färg. Nivåerna från lätt till svår är Lila, Rosa, Orange, Gul, Grön, Vit och Svart.

Alla problem i en färg kallar vi  en Cirkel. Genom att klättra våra cirklar får man en allsidig klätterträning i många olika klätterstilar.

Denna gren av klättring kan man komma och göra när som helst. Man behöver inte boka utan betalar en entré och hyr klätterskor när man kommer om man inte har egna.

Repklättring här klättar man med rep på våra väggar som är upp till 16 meter höga med en partner som kan säkra (För att få säkra krävs ett topprepskort).
Här är nivåerna också färgkodade precis som boulderingen.
Nivåerna från lätt till svår är Lila, Rosa, Orange, Gul, Grön, Vit och Svart.
Har man inget topprepskort men vill testa repklättring finns det tex prova på kurser eller privatbokning, eller PT-timmar att boka så man tillsammans med en tränare kan testa både lite bouldering  och att vi säkrar och coachar er på repklättring. Vi håller även kurser så man kan ta ett topprepskort de är 2x2h.
Dessa kurser och info hittar ni under under fliken boka.

Allmänt om klättringen hos oss

Vi försöker skapa den klätterhall vi själva alltid drömt om.
Vi satsar på klättring med kvalitét och lägger mycket tanke bakom varje rörelse så att alla som klättrar här skall utvecklas på ett bra sätt och utifrån sina egna förutsättningar. Allt runt omkring klättringen är också viktigt för oss,  vi vill locka till gemenskap, välmående,  träning och rörelse för alla. Vi har ett bra gym och fin bastu och ett trevligt café men lättare mat såsom sallader, mackor pizza, fika och glass.

Vi anordnar alla typer av träningar, träningsläger och event både för privatpersoner och företag, klubbar och landslag. Se mer under boka eller kontakta oss om ni har några frågor.

För att kunna klättra
Man behöver klätterskor på fötterna och det finns att hyra när ni kommer, utöver det så rekommenderar vi mjuka sköna kläder/eller träningskläder och medtag hänglås om man vill låsa in i omklädningsskåpen. Undvik att ha ringar, smycken, klockor som är ömtåliga.
Hyr ni skor ha gärna med er strumpor att ha i skorna. Bär strumpor/tofflor/inneskor i hallen när ni inte har klätterskor.
Ta med handduk om man vill basta.
Det finns lite regler att följa:
Barn upp till 13års ålder behöver ha en medföljande vuxen.
På tjockmattorna när man klättrar eller hjälper någon som klättrar. Inget spring tillåts på dom.
Gå ej barfota i hallen.
13års gräns  gäller i gym avdelningen.
Se mer regler längst ner på sidan under hallregeler

Berätta gärna när ni kommer att ni aldrig klättrat tidigare så förklarar vi och försöker hjälpa er lite extra.